Utstyr til frisbee golf

DPH-MN

Her er fem forskjellige utstyr for frisbeegolf

  • frisbee golfskivor
  • frisbee golfkorgar
  • frisbee golfbager
  • frisbee golfbiler
  • frisbee golf klær

Den viktigste delen av utstyret til frisbee golf er selvfølgelig selve frisbeen. I frisbee golf bruker man spesielle disker som er mindre og tyngre enn de vanlige frisbeene som brukes til fritidsspill. Sendeplaten kalles altså gjerne for en disk, og er også hardere enn en vanlig frisbee. En kan også variere type disk i forhold til hvordan den er “innstilt”, det vil si at mens noen er laget for å gå rakt frem er andre spesialutstyrt til å gå til venstre eller høyre.

Det er også forskjell på hvilke frisbeer man bruker avhengig av avveiningen mellom presisjon og distanse, og spesielle frisbeer som brukes for helt korte distanser nær kurven. Dette kan sammenlignes med bruken av drivers, irons og puttere i vanlig golf. Putterne er forholdsvis myke, og helt runde og harmoniske i formen. Det gjør at de går rettere enn de andre diskene som brukes.

Det høres kanskje komplisert og dyrt ut med så mange ulike disker, men det koster bare drøyt hundrelappen for en disk. I tillegg veier de jo svært lite, i underkant av 200 gram hver, så man trenger på ingen måte noen caddy for å komme seg rundt banen.

Kurven man spiller mot er rund, og er festet med kjetting til en metallramme. Kjettingen bremser frisbeen slik at den mister farten og faller ned i kurven. På en ordentlig bane er kurvene solid satt fast nede i bakken. For mer uformelle konkurranser kan man bruke kurver som er bærbare og står på enkle, sammenleggbare stativ.

Frisbee golf er generelt en uhøytidelig og uformell idrett som kan være et lavterskeltilbud for dem som ikke ønsker å bruke store summer på ski, sykkel, dyre treningsstudio, eller for den saks skyld leie av golf- og tennisbaner. Utstyret er enkelt og billig og gjør det lettere å komme over dørstokken.