Spesielle kastteknikker

951539-frisbeeDet finnes situasjoner der en vanlig backhand eller forehand ikke er tilstrekkelig eller i hvert fall ikke best egnet til å passere en mandatory, holde disken i spill, overkomme forskjellige hindre, unngå trær og busker, og så videre. Da er det veldig kjekt å kunne alternative måter å kaste på, og her er noen av de viktigste og vanligste som ekspertene benytter seg av.

  • Øksekast, også kalt tomahawk eller kasteøks, er på sett og vis likt forehand i den forstand at man kaster med armen vendt utover. Forskjeller er imidlertid at man holder disken på en annen måte, nesten på høykant, sånn at den får en helt annen bane gjennom lufta. Den skjærer på langs i stedet for å flyte oppå luftstrømmen.
  • UD, eller tommelkast. Her kaster du også med hånden løftet, men du holder tommelen på undersiden av disken.
  • Rulleren. Denne kan kastes enten forehand eller backhand, men disken vil være i kontakt med bakken gjennom store deler av bevegelsen. Den skal rulle på kanten, men med en vinkel som er tilpasset diskens vektfordeling og balansepunkt. Under de rette forholdene kan dette være en sensasjonelt bra teknikk å bruke, og et virkelig overraskelsesmoment. Litt vanskelig å lære seg, men kan gjøre en stor forskjell hvis man virkelig ønsker å bli konkurransedyktig.
  • Turbo-putt. Når du kaster kort men med stor presisjon, er dette kastet med en putterdisk veldig kjekt å ha. Du holder disken omtrent som en kelner som holder et brett, og kaster uten å vri håndleddet. Dette kan gi deg veldig god presisjon, men det er umulig å få til noen særlig lengde på kastet med denne teknikken.
  • Granaten, også kjent som baseball. Dette er kort fortalt en vanlig backhand bortsett fra at du holder disken opp-ned. Dette brukes når du skal få disken fort opp og fort ned, og unngå at den går for langt, for eksempel i nedoverbakker.