Om frisbee golf

Frisbee golf er en ny og hurtig voksende sport som er særlig populær blant unge og urbane mennesker som liker sport uten ekstreme påkjenninger og blodsmak i munnen. Det er en sport som passer for alle, menn og kvinner, barn, ungdom og eldre.

Frisbee golf er en sport som er ganske enkel å forstå og sette seg inn i. Man skal prøve å nå fra ett punkt til et annet med kast av en spesiell frisbee. Spillet minner mye om golf, men selvfølgelig med den forskjellen at man kaster en frisbee i stedet for å slå en ball med en kølle. Det brukes også kurver i stedet for hull. Som i golf tar andre kast utgangspunkt fra der første kast landet, og så videre. Så noterer man hvor mange kast man bruker for å komme seg frem til kurven, og summerer opp etter 9 eller 18 hull (også her det samme som i vanlig golf).

Reglene er altså enkle, men dette er en teknisk krevende sport. Man skal få frisbeen til å gå langt, men presist, og må håndtere diverse utfordringer som terreng, trær, vann, busker, høydedrag og så videre. Å spille frisbee golf er meget utfordrende når det er mye vind ute, men kan også være veldig moro.

Noen forbinder frisbee golf med forbruk av lettere narkotiske stoffer, men denne forbindelsen er nok som regel sterkt overdrevet. Det er det samme som med skateboard og snowboard; selv om enkelte driver med den slags betyr det ikke at det er vanlig innenfor idretten.