Mer om kasteteknikk

Slik blir du bedre i diskgolf

Backhand_Throw_SequenceFor å forstå innholdet på denne siden må du først få med deg siden “Måten du kaster på”. Der får du en grunnleggende beskrivelse av forskjellen på backhand og forehand. Her blir det en litt mer detaljert innføring i hvordan de ulike stilene i frisbee golf fungerer.

Når du kaster backhand, trekker du frisbeen foran kroppen, det vil si du bøyer armen mot deg, og så strekker du den hurtig ut igjen. Det er denne hurtige og kraftige bevegelsen som gjør at du vanligvis vil få bedre akselerasjon på frisbeen og dermed også bedre lengde enn med andre typer kast. Det er viktig å starte bevegelsen med bena og få hele kroppen med i kastet, slik at det går mest mulig energi inn i disken når du kaster. En god guide til discgolf for nybegynnere finner du her.

En forehand er et litt mer avansert kast i frisbee. Da bøyer du armen i en litt mer unaturlig stilling, utover og vendt bort fra kroppen, og veiver deretter fremover. Det kan minne om de mer teknisk krevende kastteknikkene man ser i baseball, men er ellers et ganske uvanlig bevegelsesmønster. I tidligere tider ble uttrykket sidearm, kjent fra baseball, brukt om denne typen kast, men gjennom internasjonaliseringen av sporten har det nå blitt vanlig å snakke om forehand. Dette er en referanse til et begrep som er mer brukt i den globale sporten tennis (og for den saks skyld bordtennis, squash, og badminton).

Slik blir du bedre i diskgolfNår du ser vanlige folk på løkka kaste frisbee, er det jo stort sett utelukkende backhand som blir brukt, og mange tror derfor at dette er den eneste måten å kaste en disk på. Slik er det imidlertid ikke, proffene bruker forehand veldig mye, ja, noen av dem bruker det faktisk mer enn backhand, særlig når det gjelder kortholdsspillet. Det er viktig at du lærer deg forehand tidlig slik at du har flere redskaper i sekken.